Τα κόλπα της ….κουζίνας!

Όταν φυλάμε πατάτες στην αποθήκη η οπουδήποτε αλλού και δεν θέλουμε να βγάλουν γρήγορα ρίζες , βάζουμε ανάμεσα τους ένα μήλο. Θα καθυστερήσει το μεγάλωμα των ριζών.
Για  να μην καίει στις σαλάτες το κρεμμύδι όταν είναι φρέσκο, το βάζετε σε νερό με αλάτι για πολλή ώρα. Ύστερα το ξεπλένετε για να μην είναι αλμυρό !!! Έτσι θα το φάνε ευχάριστα και τα παιδιά.

Για να μη μυρίζει το κουνουπίδι κατά το  βράσιμο , ρίξτε στο νερό που βράζει μισό λεμόνι με τη φλούδα η ένα κοτσανάκι σέλινο .
Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη ,τις καθαρίζετε.
Τα κέικ, τα παντεσπάνια η άλλα ανάλογα γλυκίσματα ,τοποθετούνται συνήθως μέσα στο φούρνο χαμηλά ,στο κάτω ράφι έτσι ώστε η επιφάνεια τους να φτάνει στη μέση του φούρνου.  Τα κουλουράκια , οι κουραμπιέδες  η άλλα ανάλογα γλυκίσματα τοποθετούνται στο μεσαίο ράφι του φούρνου και τα μπισκότα στο πιο ψηλό.
Αν κόψετε κρεμμύδια η σκόρδα και μυρίζουν τα χέρια σας ,πάρτε λίγο ελληνικό καφέ και τρίψτε τα χέρια σας.
Για να έχουν οι πατάτες ωραία κρούστα, αφού τις καθαρίσουμε και τις πλύνουμε τις λαδώνουμε με λάδι στα χέρια μας.
Επειδή τα λαχανικά  όπως το μαρούλι και άλλα   ,θέλουν καλό πλύσιμο και προκειμένου να εξοικονομήσουμε νερό από το πολύ πλύσιμο, βάζουμε τα φύλλα σε νερο με ξύδι και αλάτι για αρκετή ώρα και μετά τα ξεπλένουμε. Φεύγουν όλα τα χώματα και τα ….πτώματα μικρών ζωυφίων που δε φαίνονταν.
Για πεντακάθαρα, εντυπωσιακά, διάφανα παγάκια χρησιμοποιείστε βραστό νερό!