Τροφές ενάντια στο χρόνο

Βιταμίνη C, βιταμίνη Ε και β-καροτίνη αποτελούν τα τρία βασικά αντιοξειδωτικά.
Ακτινίδιο
Εκτός του ότι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και βιταμίνη Ε, έχει διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C από ένα πορτοκάλι. Μόνο ένα σάς εξασφαλίζει το 40% της ημερήσιας συνιστώμενης δόσης βιταμίνης C, που είναι σημαντική για την ανανέωση των κυττάρων περιορίζοντας τα προβλήματα που έρχονται με το πέρασμα του χρόνου.
Αβοκάντο
Είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ποτάσιο, που μειώνει την αρτηριακή πίεση και την πιθανότητα καρδιακής προσβολής. Είναι επίσης πλούσιο σε μονοακόρεστα οξέα που μειώνουν τη χοληστερίνη και είναι η πιο πλούσια πηγή βιταμίνης Ε, γνωστής για τις αντιγηραντικές της ιδιότητες.
Σπανάκι
Περιέχει πολλά μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, αλλά και β-καροτίνη, η οποία επιβραδύνει την ανάπτυξη πολλών τύπων καρκίνου και δυναμώνει τα οστά, τα δόντια, την επιδερμίδα και τα ούλα.