ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ

Μελομακάρονα με αλισίβαΣυστατικά

     1 κιλό αλεύρι
  • 3 1/2 φλιτζάνια λάδι μοιρασμένο 350 γρ. αραβοσιτέλαιο και 350 ελαιόλαδο (700γρ.)

  • 1 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (250 γρ.)

  • 1 1/4 φλιτζάνια χυμό πορτοκαλιού (250 γρ.)

  • 1/2 φλιτζάνι μπύρα (100 γρ.)

  • 1 κ.γ. σόδα (5 γρ.)

  • 1 κ.γ. γαρύφαλλο (5 γρ.)

  • 1 κ.γ. κανέλα (5 γρ.)

  • 1/4 του φλιτζανιού κονιάκ (50 γρ.)

  • 1 ξύσμα από λεμόνι και ξύσμα από 3 πορτοκάλια

  • Πολύ λίγο αλάτι

  • 1/2 φλιτζάνι καρύδι ψιλοκομμένο για τη ζύμη και καρύδι ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

  • ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: 3 1/4 φλιτζάνια ζάχαρη (750 γρ.)

  • 3 1/4 φλιτζάνι μέλι (750 γρ.)

  • 3 1/4 φλιτζάνι νερό (750 γρ.)

  • 1/4 του φλιτζανιού ούζο (50

  • Τρόπος μαγειρέματος

    Βάλε σε μια λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι και το καρύδι
    Ανακάτεψε και τέλος πρόσθεσε το αλεύρι
    Φτιάξε μια μαλακή ζύμη και άφησε να ξεκουραστεί για 30’
    Πλάσε τα μελομακάρονα με λίγο τριμμένο καρύδι και τοποθέτησε σε ελαφρά λαδωμένη λαμαρίνα
    Ψήσε στους 170οC για περίπου 30΄ να πάρουν όμορφο χρώμα
    Βγάλε από το φούρνο και τα άφησε να κρυώσουν
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ: Σε κατσαρολάκι βράσε όλα τα υλικά για το σιρόπι μαζί
    Περίχυσε το ζεστό σιρόπι στα κρύα μελομακάρονα μέσα στο ταψί
    Άπλωσε σε μια πιατέλα και πασπάλισε με ψιλοκομμένο καρύδι.