Ντολμαδάκια με αμπελόφυλλα

Κλασική, παραδοσιακή Ελληνική συνταγή!
Υλικά

1 ποτήρι λάδι

1 φλιτζάνι ρύζι

1 φλιτζάνι πλιγούρι

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 κ. σούπας ξερό δυόσμο

3 κ. σούπας πελτέ τομάτας

Πάπρικα γλυκιά

αμπελόφυλλα

Εκτέλεση

Ζεματάτε τα αμπελόφυλλα σε αλμυρό νερό. Τα σουρώνετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Σε μπολ, ρίχνετε το λάδι, τα κρεμμύδια το πλιγούρι, και το ρύζι. Ανακατεύετε καλά και συνεχίζετε ρίχνοντας 3 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας, μία κουταλιά της σούπας δυόσμο και λίγη πάπρικα και ανακατεύετε με το πιρούνι. Τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Παίρνετε ένα - ένα τα αμπελόφυλλα, βάζετε στο καθένα λίγη (1 κουταλάκι του γλυκού) από τη γέμιση που ετοιμάσατε και τα τυλίγετε προσέχοντας να μην αφήνετε κενά και βγει η γέμιση μέσα στην κατσαρόλα. Για σωστό τύλιγμα, αφού τα γυρίσετε μια φορά σαν ρολάκι, μαζεύετε τις άκρες από δεξιά και αριστερά και συνεχίζετε να μαζεύετε σαν ρολάκι.

Τα τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα, ξεκινώντας κάθε φορά κύκλους από έξω προς τα μέσα! Θα πρέπει να τα τοποθετείτε σφιχτά για να μην κουνιούνται κατά το βράσιμο και βγει η γέμιση. Όταν τελειώσετε ρίξτε νερό, τόσο ώστε να μην τα καλύψει τελείως. Πριν τα βάλετε να βράσουν καλύψτε τα από πάνω με ένα βαρύ πιάτο (θα τα κρατάει στη θέση τους!)

Τα αφήνετε να βράσουν.