Ο γαμπρός με τους συμπεθέρους πηγαίνουν στο σπίτι της νύφης με δώρα, ... κερνούσε τις κοπέλες σπιτίσιο λικέρ καθώς τους ευχόταν «και στα δικά σας κορίτσια! …
Η υπέροχη γεύση του ροδιού στο ποτήρι σας.
Υλικά
3-4 ρόδια καθαρισμένα
100 γρ. ζάχαρη
1/2 λίτρο οινόπνευμα καθαρό ή 2 κούπες βότκα
1 ξύλο κανέλλα
Βάλτε τους σπόρους από τα ρόδια μέσα σε τουλπάνι και πιέστε με τα χέρια σας να βγει το ζουμί, το οποίο πρέπει να είναι 1 κούπα. Βάλτε το σε βάζο, ρίξτε μέσα τη ζάχαρη κι ανακατέψτε τη να διαλυθεί. Προσθέστε το οινόπνευμα ή τη βότκα και το ξύλο κανέλλας και κλείστε το βάζο, χωρίς να το πιέσετε πολύ. Αφήστε το να σταθεί σε ζεστό μέρος ή στον ήλιο για 1 μήνα
Λαχταριστές τηγανίτες
'Ενα ωραίο πρωινό
Υλικά 125 γραμμ. αλεύρι μαλακό1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ, έπειτα χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα από πορτοκάλι.
2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι.
Υλικά 125 γραμμ. αλεύρι μαλακό1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι αλάτι
2 κ.σ. ζάχαρη
125 ml κρέμα γάλακτος
1 αυγό
2 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
ξύσμα από ½ πορτοκάλι
Εκτέλεση
1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μπολ, έπειτα χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη και το αλάτι έως ότου διαλυθούν. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τέλος προσθέτουμε το βούτυρο και το ξύσμα από πορτοκάλι.
2. Ρίχνουμε το μείγμα της κρέμας στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
3. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα ελάχιστο ελαιόλαδο. Κουταλιά κουταλιά ρίχνουμε μέσα το μείγμα και το αφήνουμε να ροδίσει για 2΄ από κάθε πλευρά.
4. Σερβίρουμε τις τηγανίτες ζεστές με ζάχαρη και κανέλα ή με μέλι.