Η σοκολάτα μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικών επεισοδίων!!

Ερευνητές του Ινστιτούτου Καρολίνσκα στην Σουηδία θεωρούν πως είναι πιθανό η κατανάλωση σοκολάτας να μειώνει τις πιθανότητες πρόκλησης εγκεφαλικών επεισοδίων.
Oπως διαπίστωσαν, γυναίκες που κατανάλωναν σοκολάτα είχαν λιγότερες πιθανότητες να υποστούν εγκεφαλικό και μάλιστα όσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα της σοκολάτας τόσο αυξανόταν και η προστασία τους. Οι ερευνητές εκτιμούν ότι αυτό οφείλεται στις αντιοξειδωτικές ουσίες της σοκολάτας (φλαβονοειδή) οι οποίες έχει διαπιστωθεί ότι μειώνουν την αρτηριακή πίεση που αποτελεί έναν από τους βασικούς παράγοντες πρόκλησης εγκεφαλικών επεισοδίων.